OFFICIEEL: Vertrek bij Real Madrid doet Rode Duivel Thibaut Courtois pijn

OFFICIEEL: Vertrek bij Real Madrid doet Rode Duivel Thibaut Courtois pijn
Woensdag 05 juli 2023 - 11:30   I   door Redactie

Thibaut Courtois en Real Madrid, dat is al jarenlang een geslaagd huwelijk. Maar ook onze nationale doelman weet dat mooie liedjes niet altijd lang blijven duren.

De grote vraag is nu of dat ook voor hem het geval zal zijn bij de Koninklijke. Want na het komende seizoen zal een grote factor voor het succes van de voorbije jaren wegvallen. Trainer Carlo Ancelotti zal de Spaanse topclub namelijk verlaten.

De Italiaan gaat over een jaar aan de slag als bondscoach van Brazilië, vanaf het moment at zijn contract bij Real Madrid eind juni 2024 afloopt. Dat werd door voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, Ednaldo Rodrigues, bevestigd aan het Braziliaanse TV Globo.

De 64-jarige Ancelotti is sinds 2021 aan de slag in Madrid en was er bijzonder succesvol met onder meer twee titels en vooral de Champions League twee jaar seizoenen geleden. Onder hem groeide Courtois uit tot de beste doelman ter wereld.

Copa América

Als alles volgens plan verloopt, gaat hij Brazilië leiden vanaf de Copa América in de Verenigde Staten, die in juni 2024 van start gaat. Brazilië zocht een nieuwe bondscoach nadat Tite na WK in Qatar opstapte. Tussentijds bondscoach wordt nu Fernando Diniz.

 

Poll: Denk je Real nog zo succesvol zal zijn zonder Ancelotti?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Brazilië

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024