Paul Onuachu van hemel naar hel: “Hij is híer slachtoffer van geworden!”

Paul Onuachu van hemel naar hel: “Hij is híer slachtoffer van geworden!”
Woensdag 22 maart 2023 - 10:00   I   door Redactie

Paul Onuachu besloot deze winter de deur bij KRC Genk achter zich dicht te trekken en naar de Premier League te verkassen. Hij tekende een contract tot medio 2026 bij Southampton.

De ploeg van Duivel Lavia en Onuachu — die nog niet wist te scoren — is momenteel de rode lantaarn in Engeland. De laatste weken boeken ze steeds betere resultaten. Afgelopen weekend speelden ze nog gelijk tegen Tottenham.

Het werd 3-3, maar Onuachu kwam niet van de bank. Bij Het Nieuwsblad nam Southampton-watcher Alfrie House het woord: “Onuachu was een paniekaankoop, maar toonde meteen zijn waarde en werd snel basisspeler.”

Nathan Jones, de coach die de Nigeriaan aantrok, werd weliswaar al snel na Onuachu zijn aankomst aan de deur gezet: “Hij is het slachtoffer van een trainerswissel geworden. Nathan Jones wilde hem in de winter er absoluut bij.”

Nieuwe trainer

“Onuachu paste perfect in het systeem van Jones, met veel lange ballen. Enkele weken geleden nam zijn assistent — Ruben Selles — over. Die voetbalt liever vanuit de combinatie”, verklaart de Engelsman.

“Het zou me verbazen mocht Onuachu de komende weken meer minuten krijgen”, concludeert hij. “Zijn concurrenten doen het prima en Southampton haalt de laatste weken betere resultaten!”

Poll: Zal Onuachu dit seizoen nog scoren voor Southampton?

TAGS  I  KRC Genk  I  Southampton

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024