Messi wordt afgemaakt na betichting van ‘corruptie’: “Komt dat even goed uit… ”

Messi wordt afgemaakt na betichting van ‘corruptie’: “Komt dat even goed uit… ”
Donderdag 15 december 2022 - 20:00   I   door Redactie

Lionel Messi en Argentinië staan in de finale van de wereldbeker. Enkel Frankrijk staat nog tussen hen en de mondiale glorie.

Frederik De Backer had het bij De Morgen over de Argentijnse superster en zijn team: “Voor dit toernooi genoot Argentinië nog mijn sympathie. Vandaag misgun ik het geen land meer dan hen. Wat een bende klootzakjes bijeen!”

“Ik begin het zelfs Messi stilaan te misgunnen”, gaat de journalist verder. “Met zijn gedrag tegen Nederland, zijn schimmige sponsordeals, zijn belastingontduiking en zijn kutclub in Parijs.” De Backer insinueert dat er sprake is van corruptie op de wereldbeker.

“Ik zou niet schrikken mocht binnen een aantal jaar blijken dat dit WK enigszins gestuurd is. Drie vederlichte penalty's (tegen Saudi-Arabië, Polen en Kroatië) op weg naar de finale van een WK georganiseerd door een land waar het begrip 'ethiek' zich niet laat vertalen”, aldus de journalist.

Qatar

“Het land is bovendien eigenaar van dat Parijse ploegje. Komt dat even goed uit!”, gaat De Backer verder. “In gouden letters staat straks in de Qatarese annalen hoe net dit WK het toernooi was waar de, 'hun', grootste zich tot allergrootste liet kronen.”

“Je zou bijna voor de andere ploeg supporteren, ware het niet dat dat ook al zo'n vreselijk kliekje is”, moet hij nog kwijt over de tegenstander van Argentinië, Frankrijk. “Wat had ik Modric — en niet Messi — de finale gegund.”

Poll: Geloof jij dat het WK 'enigszins gestuurd' is?

TAGS  I  Argentinië  I  Frankrijk  I  PSG

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024

dinsdag 20 februari 2024

maandag 19 februari 2024