Frank Vercauteren komt met bijzonder straffe uitspraken over Vincent Kompany

Frank Vercauteren komt met bijzonder straffe uitspraken over Vincent Kompany
Zondag 23 oktober 2022 - 13:30   I   door Redactie

Eén van de pijnlijkste trainersontslagen van de laatste jaren in de Jupiler Pro League moet wel dat van Frank Vercauteren geweest zijn.

Want de ervaren hoofdtrainer moest opeens plaatsruimen voor de compleet onervaren Vincent Kompany. Een zware klap voor Vercauteren voor wie sindsdien iets gebroken is met Anderlecht en al zeker met voorzitter Wouter Vandenhaute.

Maar ook met Kompany was het zeker niet koek en ei en is in een interview met Het Laatste Nieuws ook te merken. Op de vraag of hij verbaasd was dat Kompany vertrok bij Anderlecht antwoordde hij met ja en neen.

"Drie jaar zonder prijs is lang voor een trainer van Anderlecht. Vincent kreeg meer tijd dan gelijk welke andere coach bij Anderlecht", gaf hij een steek onder water. "Anderzijds had ik niet gedacht dat Vincent zou vertrekken zonder trofee."

Goed

Toch hield Vercauteren het meer dan beschaafd. "Maar Vincent doet het goed bij Burnley, net zoals Clement het goed doet bij Monaco. Belgische trainers zijn niet altijd even goed gepromoot in het buitenland, daar komt verandering in en dat is positief."

Poll: Had jij Vercauteren liever zien blijven als trainer van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Burnley  I  Antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024