Landskampioen Club Brugge weet met veel moeite de kwalificatie veilig te stellen

Woensdag 12 oktober 2022 - 20:38   I   door Redactie

Club Brugge speelde woensdagavond in de Champions League tegen Atlético Madrid. In het Wanda Metropolitano had Club aan één puntje genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Atlético Madrid-Club Brugge 0-0

Club begon goed aan de wedstrijd en wist de eerste kansen bij elkaar te voetballen. Zowel Sowah als Jutgla legden de bal naast de kooi van Atlético. Atlético kwam beter in de wedstrijd en wist zelfs te scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Nog voor de rust leek Buchanan een penalty te versieren, maar de VAR deed de beslissing van de scheidsrechter teniet. Beide clubs wisten nog een aantal kansen te creëren, maar konden niet meer scoren.

Tien minuten voor affluiten pakte Sowah nog een (domme) gele kaart, die wegens zijn eerdere gele karton rood werd. Club mag vooral Mignolet bedanken voor alweer een sterke match en de kwalificatie. Porto won overigens met 0-3 op het veld van Bayer Leverkusen.

Rode Kaarten

82' Sowah (Club Brugge)