Club-bestuur wordt om déze reden hemel ingeprezen: “Doet pijn in Anderlecht”

Club-bestuur wordt om déze reden hemel ingeprezen: “Doet pijn in Anderlecht”
Donderdag 06 oktober 2022 - 13:00   I   door Redactie

Club Brugge is de laatste jaren dé club van België. Ze wisten in de laatste zes seizoenen maar liefst vier keer de landstitel te veroveren.

En nu heeft Club weer een grote stap in de juiste richting gezet. De landskampioen kan na drie speeldagen nog steeds een perfect rapport voorleggen in de Champions League. Volgens Ludo Vandewalle mogen ze bij Club vooral het bestuur daarvoor danken.

Bij Het Nieuwsblad vertelt de journalist over de cultuur en het bestuur van Club Brugge: “Verhaeghe nam de club over voor een prikje, maar begon niet als een gek te investeren. Hij tekende een beleid uit met de slogan No Sweat, No Glory."

“Tien jaar later blijkt het beleid een groot succes te zijn”, gaat Vandewalle verder. “Een, met alle respect, club uit een West-Vlaamse provinciestad zwaait de plak in het Belgisch voetbal en is ons uithangbord in Europa. Dat moet pijn doen in Anderlecht”, concludeert de journalist.

Inspiratiebron

Maar dat mag volgens Vandewalle geen reden zijn voor nijd: “Evenmin voor de andere topclubs, nergens!” Vandewalle vindt dat er opgekeken moet worden naar het Club-bestuur: “Verhaeghe en Mannaert kenden woelige beginjaren. Maar nu vormen ze een inspiratiebron voor elke profclub in België.”

Poll: Vind jij dat Verhaeghe en Mannaert hun job goed uitvoeren?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Antwerp

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022