Club krijgt geweldige opsteker in aanloop naar Atlético: "Kwalificatie nu al binnen"

Club krijgt geweldige opsteker in aanloop naar Atlético:
Dinsdag 04 oktober 2022 - 11:30   I   door Redactie

Dinsdagavond staat Club Brugge in de Champions League voor een geweldige klapper tegen Atlético Madrid.

Met een zes op zes op zak is de druk om punten te halen alleszins al een stuk verminderd. Want de kans dat de landskampioen zich plaatst voor de volgende ronde van de Champions League is ontzettend groot.

Sporza becijferde dat bij winst tegen Atlético de kwalificatie volgens de statistieken sowieso binnen. Nog nooit liep het voor een ploeg die negen op negen haalde in de eerste drie matchen immers nog mis.

Mocht het een gelijkspel worden mogen de Bruggelingen eigenlijk ook nog op beide oren slapen, want van de teams die met zeven op negen startten, slaagden er 94 procent in te overwinteren. Enkel Parma (1997), CSKA Moskou (2006), Marseille (2007), Rangers (2007) en Porto (2015) lukte dat niet.

Geruststellend

Maar zelfs bij verlies moet Club Brugge allerminst wanhopen. Blijkt immers dat van de ploegen die met zes op negen aan het kampioenenbal begonnen, toch nog 79 procent doorstootte naar de 1/8e finales van de Champions League.

Hoopgevend. Maar nog veel geruststellender is dat de Europese overwintering nu al binnen is, want ook in bijna honderd procent van de gevallen wist een club met zes op negen zich via de derde plaats te kwalificeren voor de Europa League.

Poll: Denk jij dat Club doorgaat naar de volgende ronde van de Champions League?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bayer Leverkusen  I  FC Porto  I  Atlético Madrid

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023