Red Flames verbazen en pakken zo geweldige uitgangspositie tegen Frankrijk

Donderdag 14 juli 2022 - 22:55   I   door Redactie

Het is tot nu toe absoluut nog geen slecht EK voor de Red Flames. Het gelijkspel in de openingsmatch tegen IJsland mocht dan een domper zijn, de prestatie tegen Frankrijk is een opsteker.

Frankrijk-België 2-1

De teleurstelling over de magere 1-1 tegen IJsland, normaal het zwakke zusje in de groep van de Belgen is al verwerkt, want tegen alle verwachtingen in werd een afstraffing tegen superfavoriet Frankrijk vermeden. Terwijl Italië bijvoorbeeld met 5-1 verloor.

Het werd dan wel een verlies, maar hét hoogtepunt van de match was de gelijkmaker van Janice Cayman op assist van Tessa Wullaert. Helaas viel de 2-1 nog net voor rust. Maar de Flames toonden zich ook in de tweede helft moedig, met een geredde penalty in de slotminuut als beloning.

En België tankte zo vooral vertrouwen met het oog op de slotmatch tegen Italië. Door het doelsaldo is een gelijkspel tegen La Squadra gecombineerd met een nederlaag met twee doelpunten verschil van IJsland tegen Frankrijk genoeg voor België om verrassend door te gaan.

Doelpuntenmakers:

6' Diani 1-0, 36' Cayman 1-1, 41' Mbock Bathy 2-1