De Bruyne verlaat Duivels, kritiek barst los: "Dát geniet blijkbaar de voorkeur"

De Bruyne verlaat Duivels, kritiek barst los:
Zondag 12 juni 2022 - 16:00   I   door Redactie

De Nations League-campagne is voor de Rode Duivels één ontgoocheling, zelfs met de monsterzege tegen Polen. En het einde is nog niet in zicht.

Want dinsdag trekt de nationale ploeg naar Polen voor nog een laatste stuiptrekking. Zonder Kevin De Bruyne evenwel, die net als Carrasco, Meunier en normaal ook Witsel door Martinez vervroegd met vakantie gestuurd worden.

Al had vooral De Bruyne op voorhand al geen zin in het hele Nations League-gedoe, dat liet hij meer dan eens publiekelijk merken. En dat wordt hem zeker niet door iedereen in dank afgenomen. Al zeker niet door sportjournalist François Colin.

"De Nations League is nu de favoriete schietschijf van jongens als De Bruyne", is die keihard in De Witte Duivel. "Ze geven blijkbaar de voorkeur aan waardeloze oefenpotjes tegen tweede- of derderangsvoetballanden."

Geweldig

"Voetbal is er voor het publiek en de supporters vinden de Nations League geweldig", vervolgt hij. "Omdat het duels zijn tussen gelijkwaardige teams die ergens om gaan. Het Koningin Boudewijnstadion zat vrijdag tegen Nederland niet voor niets nog eens vol."

"Spanje-Portugal was ook uitverkocht, net als Frankrijk-Denemarken en Italië-Spanje. Er waren zelfs dertigduizend toeschouwers (jongeren) bij Hongarije-Engeland, hoewel die partij achter gesloten deuren moest worden afgewerkt." Punt gemaakt, heet dat.

Poll: Vind je dat Colin gelijk heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Oranje  I  Nederland  I  Polen  I  Wales

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023