Rode Duivels zetten monsterscore neer onder impuls van weergaloze De Bruyne

Woensdag 08 juni 2022 - 22:38   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben revanche genomen in de Nations League voor de smadelijke nederlaag tegen Oranje. De Belgen versloegen Polen met liefst 6-1.

België-Polen 6-1

De Belgen hadden er zin in en begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Eden Hazard had altijd moeten scoren, maar miste onbegrijpelijk voor een open doel.

De Duivels kregen het deksel op de neus. Robert Lewandowski onderstreepte nog eens zijn sterkte en vloerde Simon Mignolet. Gelukkig voor de Belgen kon Awel Witsel vlak voor de rust de gelijkmaker op fraaie wijze scoren.

In de tweede helft was België oppermachtig. Kevin De Bruyne speelde weergaloos en Eden Hazard begon bij momenten te flitsen. Hazard zorgde voor de assist, waarna De Bruyne de 2-1 scoorde.

Nadien zorgde de ingevallen Trossard nog voor 3-1 en 4-1. Vooral die laatste was een prachtig doelpunt van de flankaanvaller. Vervolgens scoorde Leander Dendoncker zijn eerste internationale goal en de ingevallen Openda scoorde bij zijn debuut.

Doelpuntenmakers:

28' Lewandowski 0-1, 42', Witsel 1-1, 59' De Bruyne 2-1, 73' Trossard 3-1, 80' Trossard 4-1, 84' Dendoncker 5-1, 90+4' Openda 6-1

Poll: Heb jij weer meer vertrouwen in de Belgen na deze prestatie?