'Club neemt risico en verrast Belgische topclubs met opmerkelijke transfers'

'Club neemt risico en verrast Belgische topclubs met opmerkelijke transfers'
Donderdag 21 april 2022 - 09:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge willen ze er alles aan doen om dit seizoen de derde opeenvolgende landstitel binnen te halen. De kern werd in de winter nog versterkt, maar tegelijk zijn ze ook bezig met de toekomst.

Zo legde blauw-zwart recent Tobias Lund Jensen (16) en Jonathan Foss (17) vast. De Deense toptalenten werden voor een miljoen euro weggeplukt bij Odense. Volgens Deense media heeft Club Brugge een opmerkelijke transfertrend in gang gezet.

Blauw-zwart speurt de internationale markt af naar jonge talenten. De jonkies worden binnengehaald en krijgen dan hun kans bij Club NXT om daarna door te groeien naar de A-kern. Als de beloftenploegen komende seizoenen in 1B en lager aantreden, zal Club nóg meer van die jonge toptalenten willen binnenhalen.

Dat deden ze bijvoorbeeld ook bij Antonio Nusa. De 17-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer voor drie miljoen euro over van het Noorse Stabaek. Daarna werd hij bij Club NXT gedropt, maar ondertussen lijkt hij stilaan klaar voor de A-kern. Zijn marktwaarde steeg ondertussen al van 400.000 euro naar anderhalf miljoen euro.

Poll: Slim van Club Brugge om het zo aan te pakken?

TAGS  I  Club NXT  I  Club Brugge  I  Stabaek  I  Odense

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024

vrijdag 12 juli 2024

donderdag 11 juli 2024