Gent bezorgt Anderlecht waar bekerdrama met zinderende strafschoppen

Gent bezorgt Anderlecht waar bekerdrama met zinderende strafschoppen
Maandag 18 april 2022 - 17:51   I   door Redactie

Maandagmiddag werd met AA Gent-Anderlecht de bekerfinale afgewerkt. Zonder uitgesproken favoriet en dat bleek ook. De Buffalo's wonnen uiteindelijk met strafschoppen.

AA Gent-Anderlecht 0-0 (pen 4-3)

Want er was niet echt een ploeg die er bovenuit stak en beide clubs hadden hun kansen. Al stond AA Gent voor op punten, zeker nadat Lemajic in het slot nog op de lat trapte. Maar gescoord werd er niet, zodat er uiteindelijk verlengingen en zelfs strafschoppen nodig waren.

En daarin kroonde uitgerekend ex-Anderlecht-goalie Davy Roef zich tot de grote held. De doelman pakte in het slot van de strafschoppenreeks de twee laatste penalty's van eerst Cullen en vervolgens Murillo. Zodat de redding van Van Crombrugge op de poging van Ngadeu tot niets diende.

Voor beide ploegen was winst cruciaal. Voor AA Gent vooral op korte termijn en om de uitschakeling van play-off 1 door te spoelen. Voor Anderlecht vooral toekomstgericht omdat een prijs het begin van de échte wederopstanding zou betekenen. De enige troost is dat paars-wit nu nog play-off 1 heeft.

Poll: Wie had jij graag zien winnen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024