Vanhaezebrouck ziet Anderlecht haasje-over doen en haalt uit naar arbitrage

Vanhaezebrouck ziet Anderlecht haasje-over doen en haalt uit naar arbitrage
Maandag 04 april 2022 - 11:00   I   door Redactie

De kaarten werden afgelopen weekend weer goed door elkaar geschud. AA Gent speelde gelijk tegen Cercle Brugge en Anderlecht won later op de dag van Charleroi. Daardoor heroverde paars-wit de vierde plaats en staat het met één been in de Champions' Play-Offs.

Hein Vanhaezebrouck was na de wedstrijd kritisch voor zijn spelers, maar ook opnieuw voor de arbitrage. In de 86ste minuut werd Hjulsager tijdens een counter neergetrokken door Lopes Da Silva. Verrassend genoeg kreeg Hjulsager rood en Lopes Da Silva geel.

De Gent-speler raakte tijdens het doorrollen met zijn voet het hoofd van de Portugees. Volgens scheidsrechter Laforge was dat bewust, maar Vanhaezebrouck is het daar niet mee eens. "De Cercle-speler doet een rugbytackle om Hjulsager neer te halen, dát vind ik een rode kaart", zei hij na de wedstrijd.

"Je moet niet met twee voeten vooruit tacklen om een rode kaart te krijgen, want wat hij deed heeft uiteindelijk niets met voetbal te maken. Hij komt er wel vanaf met geel terwijl Hjulsager rood krijgt", stelde hij. "De ref heeft misschien de regels wel gevolgd maar dan moeten we die toch dringend eens herbekijken."

Poll: Denk je dat Gent nog bij de top vier zal eindigen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  Charleroi

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024