Zware beschuldiging richting Vincent Kompany: "Dat hoor je wel vaker van hem"

Zware beschuldiging richting Vincent Kompany:
Maandag 31 januari 2022 - 12:45   I   door Redactie

De nederlaag op het veld van Union is Anderlecht slecht bevallen. En ook Vincent Kompany zelf komt er niet goed uit. Met dank aan Benito Raman die met zijn kritiek veel meer losmaakte dan gedacht.

Raman uitte na de match zijn frustratie over de weinige speelkansen. Peter Vandenbempt vindt dat een ongelukkige timing, maar snapt de flankaanvaller wel en geeft de Anderlecht-trainer bij Sporza een serieuze veeg uit de pan.

"Ik vind dat Vincent Kompany niet veel blijk heeft gegeven van psychologisch inzicht bij de keuze door Kouamé, die nog maar net terug was van de Afrika Cup, meteen weer op te stellen ten koste van Raman", steekt de commentator van wal.

"Raman moest tijdens de midweekwedstrijd al na een halfuur naar de kant na het rood voor Hoedt, dus daar kreeg hij ook niet echt een kans. Kompany maakte wellicht de keuze voor die winnende combinatie Zirkzee-Kouamé, die het voor de winterstop goed had gedaan."

Psychologisch

"Maar menselijk, psychologisch was het toch niet goed gedaan. Ik herinner me ook de wedstrijd op Antwerp, waar hij Refaelov en Raman op de bank zette. Dat was ook niet zo geweldig. Het is een verwijt dat je vaker hoort", vervolgt Vandenbempt bijzonder streng.

"Kompany heeft niet al te veel oog voor de psychologie en het menselijke aspect. Blijkbaar was hij iemand die die zachte aanpak niet nodig had. Hij hoefde ook geen uitleg bij de keuzes van de trainer. Maar het is toch de taak van een goede coach om daar oog voor te hebben", besluit VDB.

Poll: Vind je dat Vandenbempt gelijk heeft?

TAGS  I  Union  I  Anderlecht

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024