Jupiler Pro League-clubs protesteren: Rampscenario dreigt voor Martinez

Jupiler Pro League-clubs protesteren: Rampscenario dreigt voor Martinez
Zondag 21 november 2021 - 10:45   I   door Redactie

De onvrede over Roberto Martinez blijft maar groeien. Met het uitblijven van de resultaten op de recente grote toernooien, beginnen nu ook clubleiders zich te ergeren aan zijn plannen.

Dat onthult Peter Vandenbempt in zijn column in Het Nieuwsblad. "Enkele clubleiders hebben ook al de wenkbrauwen gefronst bij het voornemen van Martinez om in maart enkel spelers met minder dan 50 caps te selecteren voor een oefenkamp en 2 matchen."

"In wat ook voor hun spelers een loodzwaar seizoen is, zien ze dat net voor de start van de play-offs alvast niet zitten", aldus de commentator/analist. "Dat het maar geen Kirin Cup-selectie wordt."

Op het einde van 2008-2009 trok bondscoach Frank Vercauteren met een uitermate verzwakte selectie naar Japan voor de Kirin Cup. Heel wat internationals (én hun clubs) zagen die 'overbodige' trip voor een nietszeggend toernooi immers niet zitten.

Zwaar verlies

Het werd een rampscenario voor België dat uiteindelijk met heel wat jongeren en amper grote namen vertrok. De Rode Duivels verloren onder meer zwaar met 4-0 van thuisland Japan en er kwam niets dan kritiek.

Poll: Vind jij dit een overbodig initiatief?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Estland  I  Wales  I  Japan

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024