Keiharde Vandenbempt fileert Duivels: "Ze zijn altijd boos, maar het is gewoon zo"

Keiharde Vandenbempt fileert Duivels:
Vrijdag 03 september 2021 - 11:00   I   door Redactie

België won donderdagavond dan wel met 2-5 van en in Estland, maar daarom was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Vooral defensief zat het echt niet goed bij de Rode Duivels.

"Deze zogeheten jongere defensie heeft toch dezelfde problemen als de 'oudere'", stelt Peter Vandenbempt. "Als ze in de baklijn kunnen verdedigen, zoals tegen Portugal, dan kunnen ze dat nog wel, maar als ze hoger moeten spelen met ruimte in de rug, dan is het gewoon slecht."

"Er moet naar opvolging gezocht worden voor Vermaelen en Vertonghen en de vraag is, als je op hetzelfde niveau wilt acteren, of dat dan Boyata en Denayer zijn? Het antwoord is neen", velt de analist op Sporza een keihard oordeel. 

Heimwee

"Ik kan me voorstellen dat Courtois met heimwee heeft teruggedacht aan de topjaren van de verdediging met Kompany erbij en met Vermaelen en Vertonghen in topvorm. De vraag is of we ooit nog een topdefensie krijgen met topverdedigers bij de grootste ploegen uit de grote competities."

"Iedereen wijst naar Vanheusden, maar daarna is het uitkijken naar Delcroix, al is die nu geblesseerd. En dan? Bornauw, Faes, de bondscoach schoof Cobbaut naar voren, ..." Zijn besluit: "Ze zijn altijd boos als je een thema maakt van de defensie, maar het is nu toch nog maar eens gebleken dat het er een is."

Poll: Vindt jij de defensie bij de Rode Duivels ook een thema?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Estland  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023