Mathew Ryan kan na Club Brugge en Genk derde comeback in België maken

Mathew Ryan kan na Club Brugge en Genk derde comeback in België maken
Maandag 05 juli 2021 - 20:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge denken ze na al die jaren nog altijd met veel plezier terug aan Mathew Ryan, de onderkoelde Australiër die twee seizoenen lang zoveel indruk maakte bij blauw-zwart. En dat ook een halfjaar deed bij KRC Genk.

Tussenin speelde hij bij Valencia, dat hem in 2015 voor 7 miljoen euro weghaalde bij Club Brugge. Maar toen hij daar geen basisplaats kon veroveren werd hij voor zes maanden uitgeleend aan KRC Genk.

Het Spaanse Eldesmarque meldt nu dat Ryan wel eens een terugkeer naar de Primera División zou kunnen maken. Real Sociedad zou hem immers willen overnemen van Brighton, de club waar hij nu nog onder contract ligt. 

Toen hij in 2017 van Valencia naar Brighton verkaste, presteerde hij daar zó goed dat vorig seizoen Arsenal kwam aankloppen om hem een halfjaar te huren. Maar een terugkeer naar zijn moederclub lijkt er dus niet meer in te zitten. 

Maar dat zijn nieuwe bestemming Real Sociedad wordt, is helemaal nog niet zeker. Want in de omgeving van de Australiër valt te horen dat ook een Belgische topclub fel aandringt op zijn komst.

Topkeeper

Een naam is nog niet uitgelekt, maar zowel Anderlecht, Antwerp als AA Gent zouden een topkeeper als Ryan kunnen gebruiken. Ex-clubs Club Brugge (Mignolet) en KRC Genk (Vandevoordt) lijken uitgesloten, net zoals Standard. Dat wordt dus spannend.

Poll: Naar welke club zou jij Mathew Ryan graag zien terugkeren?

TAGS  I  Club Brugge  I  Valencia  I  KRC Genk  I  Arsenal  I  Real Sociedad  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  AA Gent  I  Standard

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024