Ongeziene leegloop bij Anderlecht: deze 14 (!) spelers staan op vertrekken

Ongeziene leegloop bij Anderlecht: deze 14 (!) spelers staan op vertrekken
Vrijdag 11 juni 2021 - 12:00   I   door Redactie

Er staan grote renovatiewerken op de agenda bij RSC Anderlecht. En dan hebben we het niet over het Lotto Park of het oefencomplex in Neerpede. Neen, dé prioriteit van paars-wit deze zomer is om de huidige spelersgroep onder handen te nemen.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel kernspelers Anderlecht precies heeft. Vincent Kompany laat geregeld jeugdspelers meetrainen, terwijl RSCA ook tal van spelers uitleent. Wat wel duidelijk is, is dat Anderlecht te veel spelers heeft. Veel te veel. En daar wil het iets aan doen.

In het tussenseizoen wil Anderlecht ein-de-lijk afscheid nemen van zijn overbodige spelers. Sportief directeur Peter Verbeke moet straks een oplossing zien te vinden voor de Bakkali’s, Nkaka’s en Musona’s van deze wereld. Eenvoudig wordt het niet om hen te slijten, maar het moét.

Diaby vertrekt

In totaal moeten er in de komende transferperiode minstens veertien spelers vertrekken bij Anderlecht. Warner Hahn en Kenny Saief hebben het makkelijkste dossier. De twee zijn einde contract en verlaten RSCA. De uitleenbeurt van Jacob Bruun Larsen en Abdoulay Diaby krijgt geen vervolg. Ook zij vertrekken dus.

Geleidelijk aan komen we bij de moeilijkere dossiers terecht. Zo moet Anderlecht ook zien af te geraken van Timon Wellenreuther, Bubacarr Sanneh, Ognjen Vranjes, Yevhen Makarenko, Aristote Nkaka, Sieben Dewaele, Zakaria Bakkali, Luka Adzic, Knowledge Musona en Isaac Kiese Thelin.

Al die spelers hebben geen toekomst meer bij Anderlecht. Ze kregen de boodschap dat ze moeten uitkijken naar een andere werkgever. Al zal ook paars-wit actief op zoek gaan naar oplossingen. Het wordt een drukke zomer voor Verbeke en co.

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024