Sebastiaan Bornauw kan toptransfer naar Belgische competitie maken

Sebastiaan Bornauw kan toptransfer naar Belgische competitie maken
Donderdag 27 mei 2021 - 09:00   I   door Redactie

Sebastiaan Bornauw (22) staat mogelijk voor een opmerkelijke terugkeer naar de Jupiler Pro League. De jonge verdediger staat samen met zijn club FC Köln met één been in de Duitse tweede klasse. Degradeert Köln, dan zal Bornauw vertrekken. Dat staat nu al vast.

Bornauw verkaste in de zomer van 2019 voor 6 miljoen euro naar FC Köln. Daar ontpopte onze landgenoot zich meteen tot een vaste waarde. Vorig jaar eindigde Köln veertiende in de Bundesliga, dit seizoen verging het de club heel wat minder. Köln eindigde als zestiende en was zo veroordeeld tot de nacompetitie.

In de barrages om promotie en degradatie nam Köln woensdagavond een valse start. Op eigen veld verloor het met 0-1 van Holstein Kiel. Aan degradatie ontsnappen wordt nu wel heel erg moeilijk voor de eersteklasser. Degraderen zou ook gevolgen hebben voor Bornauw.

(Lees verder onder de afbeelding)

Club informeert

In makelaarskringen valt te horen dat Bornauw niet bij FC Köln zal blijven als de club straks in de tweede Bundesliga moet uitkomen. De 22-jarige verdediger is ambitieus en wil zich op het hoogste niveau verder blijven ontwikkelen. Aan interesse is er geen gebrek.

Volgens de laatste geruchten geniet Bornauw interesse van andere Bundesliga-teams en Franse eersteklassers. En ook Club Brugge heeft een oogje op de gewezen verdediger van Anderlecht. Club ziet in Bornauw een uiterst interessante optie om de huidige defensie te versterken. De Belgische landskampioen stak zelfs al zijn licht op bij Bornauw.

De tweevoudige Rode Duivel reageerde matig enthousiast op de interesse van Club Brugge. Bornauw zou immers graag actief blijven in een grote competitie. Een terugkeer naar België zei hem op het eerste zicht weinig, maar wie weet kunnen Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert de speler alsnog overtuigen met een interessant plan.

12 miljoen

De marktwaarde van Bornauw bedraagt momenteel 12 miljoen euro. Bij degradatie zou de Belg wel voor een lager bedrag beschikbaar zijn. Het dossier spreekt Club Brugge alleszins erg aan.

Bij blauw-zwart beseffen ze dat Bornauw een serieuze aanwinst kan zijn. En bovendien is de 22-jarige verdediger ook interessant met het oog op een latere doorverkoop. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Zou Bornauw een goede aanwinst zijn voor Club Brugge?

TAGS  I  FC Köln  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024