PSG schakelt Bayern uit ondanks missers van Neymar, ook Chelsea stoot door

PSG schakelt Bayern uit ondanks missers van Neymar, ook Chelsea stoot door
Dinsdag 13 april 2021 - 22:53   I   door Redactie

Bayern München zal zichzelf niet opvolgen als winnaar van de Champions League. Paris Saint-Germain knikkerde de titelverdediger dinsdagavond uit het toernooi en heeft zijn revanche voor de verloren finale van vorig jaar beet. Ook Chelsea plaatste zich voor de halve finales.

PSG-Bayern München 0-1 (3-3)

PSG had korte metten kunnen maken met Bayern, maar het zat de Fransen niet mee. Zo werd Mbappé onterecht afgevlagd voor buitenspel en raakte Neymar paal en lat. Minstens één van beide kansen had raak moeten zijn en dat besefte ook de Braziliaan.

Aan de overkant was het op slag van rust uit het niets wél raak toen een schot van Alaba via Navas bij Choupo-Moting belandde. De Kameroener twijfelde niet en kopte raak. Een 0-1-voorsprong voor Bayern en we hadden weer een échte wedstrijd.

(Lees verder onder de afbeelding)

Lewa wordt gemist

Na rust kon het alle kanten op. Bayern moest wel iéts proberen, wilde het alsnog doorstoten naar de halve finales. De Duitsers misten echter te veel sterkhouders - en dan vooral goalgetter Lewandowski - om PSG uit verband te spelen.

Het bleef spannend tot de allerlaatste seconde, maar PSG kraakte niet en mag blijven dromen van een tweede finale in twee jaar. Voor Bayern is het over en uit in Europa. Een klap voor de fiere Duitsers.

Chelsea-FC Porto 0-1 (2-1)

Na de 0-2-overwinning uit de heenmatch kwam Chelsea nooit ofte nimmer meer in de problemen tegen FC Porto. Het duel leverde veel strijd, maar weinig hoogstand voetbal op. In de slotfase zette Porto alles op alles, maar de 0-1 van Taremi in minuut 94 - een pareltje, onderaan dit artikel te bekijken - kwam uiteindelijk te laat.

Thomas Tuchel en de zijnen scharen zich zo bij de laatste vier. De Duitse trainer kan nog steeds voor het tweede opeenvolgende seizoen de finale van het kampioenenbal bereiken. Vorig seizoen verloor Tuchel de finale nog met PSG van Bayern München.

Het pareltje van Taremi:

TAGS  I  PSG  I  Bayern München  I  Chelsea  I  FC Porto

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022