Kylian Mbappé maakt Bayern München af, Chelsea verrast Sergio Conceiçao

Kylian Mbappé maakt Bayern München af, Chelsea verrast Sergio Conceiçao
Woensdag 07 april 2021 - 22:52   I   door Redactie

Met Bayern München-PSG stond woensdagavond de absolute topaffiche van de kwartfinales van de Champions League op het programma. Daarin pakten de Parijzenaars een serieuze bonus, terwijl Porto niet nog eens kon stunten tegen Chelsea.

Bayern München-PSG 2-3

In een geweldige aantrekkelijke partij duurde het nog geen drie minuten of Kylian Mbappé ontbond al zijn duivels. Al lag de vroege 0-1 evenzeer aan de heerlijke assist van Neymar en het knullige keepen van Manuel Neuer.

Even later pakte Neymar opnieuw uit met een prinsheerlijke assist, deze keer rondde Marquinhos af (0-2). Nog voor rust sloeg een sterke thuisploeg terug via Choupo-Moting. En toen Müller op het uur één van de 27 (!) doelpogingen omzette in de 2-2, leek Bayern München erop en erover te gaan.

Maar dat was buiten Kylian Mbappé gerekend. Die ontnam de titelverdediger in een heruitgave van de finale van vorig jaar alle hoop. Bayern mag volgende week - nog altijd zonder een geblesseerde Lewandowski - in Parijs serieus aan de bak als het nog wil doorstoten.

FC Porto-Chelsea 0-2

In een wedstrijd waarin FC Porto geen thuisvoordeel genoot - de partij werd in Sevilla afgewerkt - hoopte ex-Standard-speler Sergio Conceiçao zijn troepen na de verrassende uitschakeling van Juventus in de vorige ronde opnieuw te zien stunten.

Maar dat zat er deze keer niet in. Mason Mount bezorgde Chelsea op het halfuur de voorsprong, Chilwell maakte er enkele minuten voor tijd 0-2 van. Dat lijkt over en out voor de Portugezen.

 

Poll: Zal Bayern München de scheve situatie in Parijs nog kunnen rechtzetten?

TAGS  I  Bayern München  I  PSG  I  FC Porto  I  Chelsea

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022