Rode Duivel wordt stevig op zijn plaats gezet: "Dat is nog een ander niveau"

Rode Duivel wordt stevig op zijn plaats gezet:
Zondag 04 april 2021 - 16:00   I   door Redactie

Heel wat Rode Duivels die zich in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland (8-0) in de kijker speelden. Dat leidde tot enkele straffe uitspraken en soms keren die als een boemerang terug in het gezicht.

Dat is ook wat gebeurde met Michy Batshuayi. Nadat hij tegen Wit-Rusland een geweldige treffer scoorde, haalde hij uit naar Roy Hodgson, de trainer bij zijn club Crystal Palace. Met 22 goals in 33 interlands als backup.

"Alles is anders", aldus Batshuayi na Wit-Rusland. "De coach is anders dan bij Palace, de spelers, het spelsysteem. Hier krijg ik vertrouwen van de coach, bij Palace niet. Martínez praat veel met mij, ook als ik bij mijn club ben. Hij geeft me zoveel vertrouwen dat ik me altijd geef."

Het was te verwachten dat de Engelse media Hodgson die uitspraken voor de voeten zouden werpen. "Van een speler in zijn situatie verwacht je zo'n antwoorden wel. Als ik dat na 45 jaar niet verwachtte, zou ik in een andere wereld geleefd hebben", aldus de Engelse coach in The Daily Mirror. 

"Dat is niet hetzelfde"

"Maar ik adviseer spelers altijd om daar voorzichtig mee te zijn. Want een uurtje meespelen tegen Wit-Rusland en één van de acht doelpunten scoren, is niet hetzelfde als invallen tegen Everton en je ploeg aan de zege te helpen." Een serieuze terechtwijzing.

Om Batshuayi vervolgens helemaal met de voeten op de grond te zetten. "Dat is toch nog een ander niveau. Ik wil niets afdoen van de kwaliteiten van België tegen Wit-Rusland, maar het is toch niet hetzelfde als twee Premier League-ploegen tegen mekaar."

Ter info: de productiviteit van Batshuayi als international staat in schril contrast met die ene goal dit seizoen voor Crystal Palace.

 

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland  I  Crystal Palace

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023