Marc Degryse keihard voor Club Brugge: "Een kruis maken over het EK"

Marc Degryse keihard voor Club Brugge:
Woensdag 31 maart 2021 - 10:30   I   door Redactie

Het mogen dan wel WK-kwalificatiewedstrijden zijn die de Rode Duivels net achter de rug hebben, maar de focus ligt vanaf nu enkel en alleen maar op het EK komende zomer.

En dat uit zich in de verschillende lijstjes die waarnemers en analisten beginnen op te stellen. Ook Marc Degryse heeft het zijne al klaar. En dan springt het ontbreken van één opvallende naam in het oog: Charles De Ketelaere.

"Ik zou niet zeggen dat het een luxe is voor Martínez, maar hij zal toch knopen moeten doorhakken en bepaalde jongens moeten teleurstellen", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. "Denk maar aan Charles De Ketelaere."

"Ik had gedacht dat hij z'n kans zou krijgen in een van de drie interlands, maar dat is niet gebeurd. Hij zal een kruis mogen trekken over het EK." Een keiharde analyse. Wat niet wil zeggen dat Club Brugge volgens de analist geen vertegenwoordigers zal hebben op het EK.

"Zoals we hem kennen bij Club"

Degryse neemt naast de logische Simon Mignolet immers ook Hans Vanaken in zijn geheel eigen selectie op. "Vanaken presenteerde zich tegen Wit-Rusland zoals we hem bij Club Brugge kennen: weinig balverlies, infiltrerend en twee keer scorend."

En ook Brandon Mechele is er voor hem altijd bij: "Voor de drie posities centraal achterin kijk ik in de eerste plaats naar Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen. Denayer, Mechele en Boyata zijn dan de reservisten."

Poll: Is drie spelers van Club Brugge voldoende om mee te nemen naar het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland  I  EK

zondag 29 januari 2023

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023