Club Brugge krijgt zeer slecht nieuws over Charles De Ketelaere

Club Brugge krijgt zeer slecht nieuws over Charles De Ketelaere
Woensdag 31 maart 2021 - 07:00   I   door Redactie

Voor de Rode Duivels zit het WK-drieluik erop. Vanaf nu mag in België alle aandacht opnieuw naar de Jupiler Pro League. Met alle bijhorende hoop en ontgoocheling die meegenomen wordt.

Want voor heel wat spelers is het aftellen naar binnen enkele maanden wanneer Roberto Martínez zijn EK-selectie bekend zal maken. Op basis van de voorbije WK-kwalificatiematchen zal de bondscoach immers wel weer wat conclusies getrokken hebben.

Alvast één international zal met een slecht of op zijn minst minder gevoel naar huis getrokken zijn. Met name Charles De Ketelaere. De youngster van Club Brugge kwam dan ook op geen enkel moment in de plannen van Martínez voor. Niet tegen Wales, niet tegen Tsjechië en zelfs niet tegen Wit-Rusland.

Dat de polyvalente aanvallende middenvelder geen enkele speelminuut kreeg is een serieus teken aan de wand naar de EK-selectie toe. En dat is niet alleen slecht nieuws voor De Ketelaere zelf, maar ook voor Club Brugge.

Marktwaarde

Want het is algemeen geweten dat zo'n EK-selectie een onervaren international doet groeien. Net als een jonge renner die voor het eerst de Ronde van Frankrijk rijdt, is een groot toernooi voor een jonge voetballer dé manier om zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen.

Maar daarvan zullen nu zowel De Ketelaere als Club Brugge niet van kunnen profiteren. Bovendien heeft dat ook zijn impact op de marktwaarde van de Champions League-revelatie. Die zal toch een stuk(e) dalen.

Aan de andere kant is er ook één voordeel: De Ketelaere zal zich op het EK niet in de kijker kunnen spelen, waardoor de kans stijgt dat blauw-zwart hem langer zal kunnen houden.

Poll: Verdient De Ketelaere volgens jou een selectie voor het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023