Thibaut Courtois haalt fel uit na gelijkspel in Tsjechië: "Zo werkt het niet"

Thibaut Courtois haalt fel uit na gelijkspel in Tsjechië:
Maandag 29 maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

We zijn het amper nog gewoon dat de Rode Duivels puntenverlies lijden. Dus viel er na de 1-1 in Tsjechië heel wat te zeggen. Door de bondscoach, maar zeker ook door de spelers zelf.

Omdat naast het resultaat ook de prestatie niet om naar huis te schrijven was, waren er nogal wat waarnemers die zich op basis van de wedstrijd zorgen maakten met het ook op het EK deze zomer.

"Als je op basis van één moeilijke uitmatch zulke conclusies trekt, dan is dat een beetje erg", reageerde Thibaut Courtois één dag voor de derde WK-kwalificatiematch tegen Wit-Rusland.

"Ik zeg niet dat het zaterdag onze beste match was, maar het was ook niet onze slechtste match. Als je telkens met 2-0 of 3-0 wint, dan leer je niets bij. De match van zaterdag was goed om te zien hoe een ploeg ons onder druk kan zetten. Het was een hele nuttige match."

Veeleisend

Waarmee hij liet uitschijnen dat de media en de fans te veeleisend zijn. "Het is leuk om ons te zien schitteren, maar je kan niet altijd 100 procent zijn. Er zullen altijd ploegen zijn die je in de problemen brengen. Maar je moet niet dramatiseren."

Om vervolgens te besluiten: "Jullie mogen kritisch zijn, absoluut. Maar om na één match te denken dat we het EK niet kunnen winnen... Zo werkt het niet. Het EK is deze zomer. Dán moeten we geweldig spelen."

Poll: Moeten we ons zorgen maken met het oog op het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023