Rode Duivel zwaar aangepakt: "'s Morgens vroeg meteen verrot gescholden"

Rode Duivel zwaar aangepakt:
Maandag 29 maart 2021 - 09:00   I   door Redactie

Bekend zijn heeft ook zo zijn nadelen, zeker als Rode Duivel. Dan heeft zowat iedereen een mening over je. Dat ondervindt ook Thomas Meunier nog altijd op sociale media.

Waar de meeste Rode Duivels het zwaar te verduren krijgen na een slechte prestatie, is dat bij Thomas Meunier even anders. De rechtsachter van Borussia Dortmund wordt nog altijd achtervolgd door één tackle. 

Namelijk die op collega-Rode Duivel Eden Hazard in 2019. Voor de aanvallende middenvelder het begin van alle blessureleed die hem nu al anderhalf jaar miserie bezorgt bij Real Madrid

Zelf probeert Meunier er de spot mee te drijven. "Ik ben vorige week mee gaan trainen bij Real Madrid en heb Eden met een tackle nog eens goed te grazen genomen", lacht hij in een gesprek met RTBF.

Zwarte Piet

Toch weegt het zwaarder door dan hij laat uitschijnen. Vooral omdat na de recente terugval van Hazard op sociale media Meunier de zwartepiet blijft toegespeeld krijgen. En dat kan hij onmogelijk negeren.

"Zelf ben ik tegenwoordig een pak minder actief, ik heb door dat het tijdverlies is voor een profvoetballer", klinkt het. "Het maakt me ook niet uit wat er over me geschreven wordt. Zeker niet door onbekenden. Maar via vrienden hoor ik het wel. Dan zeggen ze me: 'Heb je dat artikel of die commentaar al gezien?"

Effect op naasten

"Mij raakt dat absoluut niet, maar hen wel. Zij vragen zich af hoe zoiets mogelijk is? Hoe iemand er 's morgens vroeg de nood aan heeft om mij meteen verrot te schelden... Dat dit effect heeft op mijn naasten, dat vind ik veruit het lastigst." 

Poll: Moeten voetballers sociale media best mijden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland  I  Borussia Dortmund  I  Real Madrid

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023