Vandenbempt veroordeelt trainer Belgische topclub: "Dat is gevaarlijke uitspraak"

Vandenbempt veroordeelt trainer Belgische topclub:
Zaterdag 13 februari 2021 - 15:00   I   door Redactie

Als er één iemand is die niet bang is om zijn mening te geven, dan wel Peter Vandenbempt. De analist en commentator zegt waar het op staat, ongeacht over wie het gaat.

Ook (top)trainers ontsnappen niet aan zijn scherpe blik. Zo zag hij na Standard-OHL van afgelopen zaterdag een spanningsveld tussen Mbaye Leye en Marc Brys. "Eén van de ergernissen van de Standard-coach was de defensieve aanpak van OHL", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"Hij veroordeelde die manier van voetballen. Volgens hem wilde OHL niet voetballen. Leye zei dat hij zijn ploeg nooit zo zou laten spelen. Dat is een gevaarlijke uitspraak, want dat kan in de toekomst toch wel een keer gebeuren. Het is ook niet zo collegiaal. Een trainer kan zich wel ergeren aan de manier waarop een collega zijn ploeg zet, maar die respecteert toch zijn keuzes."

Taak van de coach

"En na die lawine aan tegendoelpunten voor OHL, in combinatie met de vele goals die Standard onder Leye gemaakt heeft, was het niet onlogisch dat Marc Brys op bezoek in Luik dan vooral een beetje gaat verdedigen", besluit Vandenbempt. "Daarvoor oplossingen vinden, dat is ook de taak van de coach van een topclub die Mbaye Leye uiteindelijk is."

Poll: Is het inderdaad gevaarlijk om zo'n uitspraak te doen?

TAGS  I  OHL  I  Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024