Sevilla schakelt het Wolverhampton van Dendoncker uit en ontmoet Man United

Dinsdag 11 augustus 2020 - 22:55   I   door Redactie

Na Manchester United en Inter Milaan hebben nu ook Sevilla en Shakhtar Donetsk zich geplaatst voor een plek in de halve finales van de UEFA Europa League. Sevilla zwoegde tegen Wolverhampton en mocht Ocampos danken in het slot, Shakhtar was meer dan een maat te groot voor FC Basel.

Sevilla speelde een dominante partij tegen Wolverhampton, maar zag wel enorm af met de uitstekende organisatie van de Premier League-club. Raul Jiménez had The Wolves op voorsprong kunnen brengen na een schitterende rush van Traoré. De bal ging op de stip, Jiménez trapte nonchalant op Bono.

Na de pauze beukte Sevilla, maar pas 2 minuten voor tijd ging de bal tegen de touwen. Ocampos kopte een voorzet van Banega binnen. Wolverhampton had niet de tijd om nog te reageren. Meteen voldoende voor een plek bij de laatste vier in deze Europa League-campagne.

Shakhtar makkelijk door

De andere halve finalist is Shakhtar Donetsk. De Oekraïense topclub had geen kind aan FC Basel. Shakhtar begon furieus aan de wedstrijd en had snel een dubbele voorsprong beet. Het Braziliaanse duo Junior Moraes en Taison zorgden meteen voor een comfortabele tussenstand. Shakhtar bleef nadien dominanter en raakte in de eerste helft ook nog de paal. Na de rust zorgden Alan Patrick en Dodo uiteindelijk voor een ruime 4-0 tussenstand. Van Wolfswinkel redde uiteindelijk nog een klein beetje de eer met een doelpunt in de extra tijd: 4-1 was de eindstand.

Poll: Wie wint de Europa League?

TAGS  I  Manchester United  I  Inter Milaan  I  Sevilla  I  Wolverhampton  I  Shakhtar Donetsk  I  FC Basel