Kogel is door de kerk: volgend seizoen spelen deze 18 ploegen in Jupiler Pro League

Kogel is door de kerk: volgend seizoen spelen deze 18 ploegen in Jupiler Pro League
Vrijdag 31 juli 2020 - 15:25   I   door Redactie

De soap rond het competitieformat van het seizoen 2020/21 lijkt stilaan ten einde. Waasland-Beveren is erin geslaagd om de Pro League met de rug tegen de muur te zetten en speelt volgend seizoen opnieuw in 1A.

Volgens Sporza is een competitieformat met 16 teams zonder Waasland-Beveren van tafel gegooid. De Pro League heeft dus moeten plooien voor de beslissingen van het BAS en de ondernemingsrechtbank in Dendermonde.

De kans dat ook de promotiefinale nog echt belangrijk zal worden is ook klein. Een format met 17 ploegen is echt niet gewenst dus is de kans groot dat zowel OH Leuven als Beerschot straks de champagne mogen ontkurken.

Update 31/7 - 15:25

De kogel is door de kerk. De komende twee seizoenen spelen er 18 ploegen in 1A. Dat wil zeggen dat Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot komend seizoen op het hoogste niveau zullen spelen.

De play-offs worden behouden, maar in een verkorte vorm. De top vier zal onderling om de landstitel spelen. In 1B zullen er door deze ontwikkelingen slechts 7 ploegen zijn. Het is de bedoeling om na twee seizoenen, in 2022 terug te keren naar het oude competitieformat met 16 teams en gewone play-offs.

 

Poll: De beste beslissing?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  KV Kortrijk  I  Waasland-Beveren  I  Beerschot  I  OH Leuven

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024