Degryse keihard: "Híj heeft Club Brugge de kwalificatie gekost"

Degryse keihard:
Vrijdag 22 februari 2019 - 10:30   I   door Redactie

Club Brugge maakte vorige week nog indruk tegen Red Bull Salzburg, maar in Oostenrijk viel de Belgische landskampioen door de mand. Een 4-0-oplawaai was het pijnlijke gevolg. Analist Marc Degryse ziet één grote schuldige voor de Europese afgang: Ethan Horvath.

"De verdedigers gaven niet thuis, maar ook doelman Horvath was nerveus", merkt Degryse op in Het Laatste Nieuws. "In de Champions League heeft hij het goed gedaan, nu was dat niet het geval. Vorige week gleed hij bij het tegendoelpunt ongelukkig weg, maar timede hij ook al verkeerd. Dat was nu bij de strafschopfout opnieuw het geval. Club kwam moeilijk van onder de druk uit en dat begon bij de keeper."

"Als je de bal meer achteruit dan vooruit moet spelen, dan heb je een keeper met goeie voeten nodig", gaat de analist verder. "Zijn timing is vaak slecht en hij kan niet goed meevoetballen. Als je zo wankel staat te verdedigen, dan voelt de tegenstander dat ook. Dit heeft Club de kwalificatie gekost. Dan zie je dat het probleem Horvath toch weer begint op te borrelen."

"Afwachten of Horvath kan rechtblijven in Anderlecht"

Degryse meent dat Horvath zich dit weekend kan herpakken. Al wordt dat natuurlijk niet simpel, want Club gaat op bezoek bij Anderlecht. "Zondag in Anderlecht kan hij dit gelukkig snel rechtzetten, maar ook dat wordt een vergelijkbare test. Het publiek zal Club opjagen, afwachten of Horvath daar recht kan blijven."

Poll: Denk jij dat Club Brugge in de zomer een nieuwe doelman gaat halen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Red Bull Salzburg

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024