Marc Degryse haalt fors uit: "Onbegrijpelijk dat je dat doet!"

Marc Degryse haalt fors uit:
Vrijdag 15 februari 2019 - 11:00   I   door Redactie

Club Brugge won donderdag met 2-1 van Red Bull Salzburg, maar toch is Marc Degryse niet helemaal tevreden over de prestatie van blauw-zwart. De analist neemt trainer Ivan Leko flink op de korrel.

"Onbegrijpelijk dat Ivan Leko net in zo'n wedstrijd voor Dion Cools kiest", steekt Degryse in Het Laatste Nieuws van wal. ""Ik had eigenlijk Diatta op links verwacht, zodat Club op beide flanken meer dreiging zou hebben. Het is raar om te denken dat Cools opeens uit de dood zou verrijzen. Hij heeft de voorbije maanden amper gespeeld - en dat was er ook aan te zien."

"Je merkte een totaal gebrek aan vertrouwen, initiatief en ritme. Cools moest aanvallend voor een meerwaarde zorgen, maar daar zag je niks van terug. Na twee slechte passes voelde je dat het publiek hem opgegeven heeft."

"Amrabat blijf toch onwennig op die positie"

Degryse zag ook Amrabat, al enkele weken uitgespeeld als verdediger, sukkelen."Door Amrabat werd Cools evenmin geholpen. Hij blijft toch onwennig op die positie. Vooral zijn uitvoetballen - dé reden waarom Leko hem daar posteert - is niet zoals het hoort. Telkens Club een beetje onder druk kwam, gaf hij een lange bal in de hoop dat Wesley hem zou bijhouden."

"Als je twee mensen hebt aan de rechterkant die moeite hebben, kan je op dit niveau onmogelijk tot voetballen komen. Het was logisch dat Leko aan de rust zowel Cools als Amrabat naar de kant haalde", besluit Degryse.

Poll: Begrijp jij dat Leko Cools aan de aftrap bracht?

TAGS  I  Club Brugge  I  Red Bull Salzburg

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022