Thomas Meunier haalt zwaar uit na pijnlijke nederlaag Rode Duivels

Thomas Meunier haalt zwaar uit na pijnlijke nederlaag Rode Duivels
Maandag 19 november 2018 - 07:30   I  

De Rode Duivels zakten zondagavond nogal verrassend door de ondergrens. In en tegen Zwitserland gaf onze nationale ploeg een 0-2-voorsprong uit handen. Het werd 5-2 en zo kwalificeert ons land zich niet voor de halve finales van de Nations League. Thomas Meunier kan het maar niet begrijpen.

"Een enorme ontgoocheling? Zeg gerust meer dan "enorm". We hadden alles in handen en speelden de perfecte wedstrijd, met een 0-2-voorsprong tot gevolg. We hadden in  die openingsfase zelfs een derde en vierde doelpunt kunnen maken", zegt Thomas Meunier bij Sporza.

"En dan volgden drie Zwitserse acties en stond het 3-2. Echt niet normaal wat ons overkwam. Als we naar onze kwaliteiten kijken, mag dat niet gebeuren. We waren niet agressief genoeg, er was te weinig mentaliteit. We maakten fouten", klinkt het verder nog. "We maakten grote professionele fouten", voegt hij er bij de RTBF zelfs nog aan toe. Stevige woorden van de back.

"Hier is geen excuus voor"

"Misschien dachten we na die vroege voorsprong dat de kwalificatie voor de FInal 4 al in de pocket was. Niemand zag dit aankomen. Ik kan me zo'n slechte match van de Rode Duivels niet herinneren. Dit is in elk geval de slechtste match in mijn loopbaan bij de nationale ploeg. Hier is geen excuus voor."

Poll: Heeft Meunier gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Zwitserland

woensdag 1 februari 2023

dinsdag 31 januari 2023

maandag 30 januari 2023

zondag 29 januari 2023