Érg pijnlijk: "Hij is het type speler dat Anderlecht zo nodig heeft"

Érg pijnlijk:
Maandag 29 oktober 2018 - 14:34   I  

RSC Anderlecht verloor zondagavond met 2-1 op het veld van KAS Eupen. Een nieuwe mokerslag voor Hein Vanhaezebrouck en de zijnen. Wat de nederlaag extra pijnlijk maakte, is dat paars-wit bij momenten voetballes kreeg van een 38-jarige middenvelder.

Luis Garcia was vooral tijdens de eerste helft heer en meester Am Kehrweg. De Spanjaard was ongrijpbaar voor de tegenstander en dat is toch pijnlijk als je weet dat de man - met alle respect - de oudste speler in onze Belgische competitie is.

"We kunnen niet in het hoofd van trainer Hein Vanhaezebrouck kruipen, maar we kunnen ons voorstellen dat hij gisteren liever de bijna 38-jarige Luis Garcia van Eupen in zijn team had gehad dan pakweg Adrien Trebel of Jevhen Makarenko", aldus chef voetbal Ludo Vandewalle in Het Nieuwsblad.

"Luis Garcia is het type dat Anderlecht zo nodig heeft"

"Garcia staat scherp als een mes, maar beweegt al lang niet meer snedig over het veld. De Spanjaard, zeven keer international, is wel het type dat ­Anderlecht zo nodig heeft", doet Vandewalle nog een pijnlijke vaststelling. "Maturiteit, intelligentie, overzicht en vooral leiderschap. Als hij iets zegt, gaan zijn ploegmaats bij Eupen net niet in 'geef acht' staan."

"Eentje deed daar vorig seizoen niet aan mee: Mbaye Leye. Hij mocht nog voor het einde van het seizoen beschikken van trainer Claude Makélélé. Dat is ook een factor: de coach moet het toestaan dat ­iemand dat leiderschap zo nadrukkelijk naar zich toetrekt zoals Garcia dat doet."

Poll: Gaat Anderlecht volgens jou een topspeler binnenhalen als spelmaker?

TAGS  I  Eupen  I  Anderlecht

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024