Supporters zijn verbaasd na doelpunt: "Is die regel dan weer veranderd?"

Supporters zijn verbaasd na doelpunt:
Zondag 19 mei 2024 - 14:24   I   door Redactie

Vanmiddag speelt Union in het Jan Breydelstadion tegen Cercle Brugge. Bij de rust staat het 1-1. Union moet winnen om nog een kans te hebben op de titel.

Vandaag begint de voorlaatste speeldag in de Champions' Play-offs en de kampioen kan vanavond bekend zijn. Als Union tegen Cercle Brugge niet wint, kan Anderlecht straks in eigen huis tegen Club Brugge kampioen worden. Bij een overwinning van Union kennen we de kampioen pas volgend weekend. Cercle Brugge won de afgelopen weken al fraai van Genk en Antwerp. Als ze hier tegen Union kunnen winnen, is de vierde plaats binnen handbereik. Dan mogen ze tegen AA Gent spelen om een ticket voor Europees voetbal te bemachtigen.

Cercle Brugge startte de wedstrijd meteen met enkele kansen van Francis en Daland, maar zonder gevaar voor Union-doelman Moris. Union reageerde scherp met een goede aanval, maar Amoura plaatste de bal net naast.

Groen-zwart probeerde de wedstrijd weer in handen te nemen, maar uiteindelijk was het Union dat de 0-1 scoorde. Amoura gaf een goede voorzet en Nilsson kwam aan de eerste paal goed voor Daland. Zo kon hij de bal voorbij doelman Warleson werken. Vijf minuten later kwam Cercle Brugge - na een interventie van de VAR - weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Felipe Augusto.

Heel wat supporters op X zijn misnoegd over mogelijk handspel van Lemaréchal. Scheidsrechter De Cremer keurde het doelpunt van Cercle Brugge in eerste instantie af, maar de VAR riep hem naar het scherm en zo keurde hij het doelpunt goed.

Poll: Had het doelpunt van Cercle Brugge afgekeurd moeten worden?