Vermaelen met de grond gelijk gemaakt: "Een regelrechte ramp"

Vermaelen met de grond gelijk gemaakt:
Donderdag 27 september 2018 - 12:01   I  

Thomas Vermaelen (33) mocht woensdagavond nog eens aantreden bij FC Barcelona. Veel plezier beleefde de Rode Duivel niet aan zijn speelminuten. Barça verloor op het veld van Leganes met 2-1 en achteraf kreeg Vermaelen bakken kritiek over zich heen.

"Een regelrechte ramp als vleugelverdediger", tekent Het Nieuwsblad op uit de Spaanse sportkrant AS. "Al is dat ook niet volledig zijn eigen schuld. De Belg is een geboren centrale verdediger en dus is alles wat hij op een veld doet, afgestemd op een rol in het hart van de verdediging. Hem op links uitspelen, was een oplossing die bijzonder onsuccesvol bleek."

"Hij viel nauwelijks aan en zorgde voor geen enkele openingen op zijn flank. En bij de eerste tegengoal verdedigde hij veel te passief. Als deze wedstrijd Valverde moest overtuigen om hem volgende week op Wembley (in de Champions League tegen Tottenham, nvdr.) op te stellen, dan bestaat er weinig twijfel dat Vermaelen hierin gefaald heeft."

"De slechtste beslissing van de avond"

Bij Marca zagen ze eveneens dat Vermaelen in de problemen kwam op links. "Hij viel niet aan en verdedigde niet. Achteraf gezien was het de slechtste beslissing van de avond om Vermaelen in plaats van Jordi Alba te spelen."

TAGS  I  Barcelona  I  Leganes

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024