'Coucke en Devroe worden lijkbleek van wat Stanciu doet'

'Coucke en Devroe worden lijkbleek van wat Stanciu doet'
Dinsdag 25 september 2018 - 16:06   I  

Nicolae Stanciu is uitstekend aan het seizoen begonnen bij Sparta Praag. Met twee goals afgelopen weekend was hij de absolute uitblinker in de 4-1 overwinning tegen concurrent Slovan Liberec. De Tsjechische pers is lyrisch over de prestaties van de Roemeen en ze bestempelen Stanciu als de motor van het succes. Zijn voormalig werkgever Anderlecht, dat hem in januari verkocht voor een fractie van de 10 miljoen die het destijds betaalde, zal hier met een bedenkelijk gevoel op terugkijken.

De Roemeen is dit seizoen onmisbaar bij de Tsjechische topclub. Met 3 goals en 4 assists in 9 wedstrijden was hij tot dusver al bij een pak doelpunten betrokkenen. Sparta Praag is, mede dankzij de impact van Stanciu, na een mindere start opgeklommen naar de derde plaats in de rangschikking op slechts 1 punt van leider Slavia Praag.

"Wij zijn een echte familie"

Een eerste landstitel sinds 2014 lijkt haalbaar. Stanciu blijft echter bescheiden onder de lof die hem vanuit de pers toegeworpen wordt: “het geheim is het team, wij zijn een echte familie. Zowel op als naast het veld”, liet hij optekenen bij gsp.ro. Naast Stanciu loopt er met Alexandru Chipciu nog een bekend gezicht rond voor de Anderlechtfans bij Sparta Praag. 

De periode van Stanciu bij Anderlecht was geen onverdeeld succes. Hoewel de Roemeen zeer geliefd was bij de Anderlechtaanhang vanwege zijn attractieve speelstijl, kreeg hij weinig speeltijd van respectievelijk Weiler en Vanhaezebrouck. Ook analisten en pers hadden het niet begrepen op de Roemeense spelmaker die, onder andere door het prijskaartje van 10 miljoen, veel kritiek te verduren kreeg tijdens zijn Anderlechtperiode. De geweldige prestaties van de Stanciu vallen samen met de kritiek op het transferbeleid van Anderlecht. Zowel analisten als supporters storen zich aan het gebrek an creativiteit en klasse in de huidige spelerskern van de recordkampioen. Pijnlijk,... . 

TAGS  I  Anderlecht

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024