Clement stelt één voorwaarde: "Enkel dan kan Genk kampioen worden"

Clement stelt één voorwaarde:
Maandag 17 september 2018 - 23:25   I  

KRC Genk is uitstekend aan het seizoen begonnen. Volgens sommige analisten zijn de Limburgers zelfs titelkandidaat. Trainer Philippe Clement tempert de verwachtingen, al sluit hij niet uit dat Genk kampioen wordt.

"Wat is oogsten met Genk?", vroeg Clement zich luidop af in Extra Time. "Toen ze vroeger de titel wonnen, was dat wel steeds omdat de topclubs het lieten afweten. Je bent ook afhankelijk van je tegenstanders", aldus de Genk-coach. Clement stelt dus één voorwaarde: de topclubs moeten het laten afweten alvorens Genk kampioen kan worden.

Clement houdt de druk ook weg bij zijn spelers: "We hebben de op één na jongste spelerskern van eerste klasse. Geen enkele speler heeft ervaring om voor de titel te spelen en al zeker niet om op drie fronten mee te strijden. Dat is de grote uitdaging voor deze groep. Zullen ze dat kunnen?"

Beste kern van België

"De spelers moeten daar ook niet mee bezig zijn. Enkel met de volgende wedstrijd", vervolgt Clement. "Vorig jaar stond nagenoeg dezelfde kern op de negende plaats in december, nu zouden we plots de beste kern van België hebben. Het is mijn rol om iedereen met de voeten op de grond te houden, net zoals het mijn taak was om vorig jaar weer vertrouwen te krijgen in deze groep."

Foto: Extra Time

TAGS  I  KRC Genk

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024