Cath Luyten, de vrouw van Frank Raes: "Een scheve schaats moet kunnen"

Cath Luyten, de vrouw van Frank Raes:
Dinsdag 04 september 2018 - 10:29   I   door Redactie

Cath Luyten, de vrouw van presentator Frank Raes, is ruimdenkend. Een scheve schaats betekent voor haar niet het einde van hun relatie, zo zegt ze in Story.

"Ik heb heel veel liefde te geven en het zou erg zijn moest dat beperkt blijven tot je eigen relatie. Dat zou niet werken bij ons. Een scheve schaats is natuurlijk nog een stap verder, maar ik denk wel dat dat bespreekbaar zou zijn", zegt Luyten. 

"Iedereen gaat uit van het klassieke patroon: als je getrouwd bent, kijk je niet meer om. Maar dat gaat in tegen onze natuur. Volgens bioloog Dirk Draulans zijn we niet gemaakt om heel ons leven bij dezelfde persoon te blijven. Alleen heeft de kerk dat wel als norm opgelegd. Maar voor alle duidelijkheid: ik wil samen met Frank oud worden."

Pensioen

Overigens is Raes nog niet van plan om op pensioen te gaan, zo bevestigt Cath. "Op papier mag hij inderdaad met pensioen gaan, maar als zelfstandige gaat hij zeker nog een aantal jaren door. Het is ook zo’n foute gedachte dat je niet meer actief mag zijn eens je 65 bent. We moeten evolueren naar een maatschappij waarin de jonge generatie meer respect toont voor mensen met al wat jaren op de teller. Zonder die als ‘oud’ te bestempelen. Daar heb ik het moeilijk mee. Frank haalt trouwens levensvreugde uit zijn werk."

TAGS  I  Frank Raes

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024