"De situatie van die Rode Duivels is uitzichtloos"

Maandag 03 september 2018 - 10:45   I   door Redactie

Roberto Martinez heeft goud in handen. Dat is de boodschap van Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad. Al duidt hij ook wel twee zorgenkinderen aan bij de Rode Duivels.

"De bondscoach staat sterk met die historische derde plaats op het WK. En hij beschikt ook over enorm veel talent dat bijna stuk voor stuk voortborduurt op dat sterke WK. Romelu Lukaku redde gisteren op zijn eentje het vel van zijn trainer José Mourinho bij Manchester United, waar Fellaini op het middenveld rommelde als in zijn beste dagen", aldus Vandewalle. 

"Eden Hazard was weer beslissend voor Chelsea. Courtois is de nummer één bij Real Madrid en niemand gelooft dat hij die plaats ooit nog afgeeft. Meunier maakt nu vast deel uit van het sterrenensemble bij PSG, terwijl de drie Belgen bij ­Tottenham Hotspur Alderweireld, Dembélé en Vertonghen weer gewoon in de basis staan. ­Tielemans is nu basisspeler bij AS Monaco en scoorde gisteren zelfs. Witsel speelt niet meer in China, maar bij een Duitse topclub."

Zorgenkinderen

"Het slechte nieuws is relatief. Mertens startte op de bank bij Napoli, maar het lijkt een kwestie van tijd dat trainer Carlo Ancelotti erachter komt dat Mertens een meerwaarde is voor elke ploeg. Bovendien haalt het Mertens niet uit zijn goede doen. Hetzelfde geldt voor Batshuayi in Valencia. Dendoncker komt voorlopig niet aan spelen toe in de Premier League. Hij heeft nog tijd om te overtuigen. Alleen Mignolet en Ver­maelen zitten in een uitzichtloze situatie bij ­Liverpool en Barcelona, maar ze toonden in het verleden dat ze vanop de bank of zelfs van in de tribune bij hun clubs toch waardevol kunnen zijn bij de Duivels."

TAGS  I  Rode Duivels

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024