Is dit de reden waarom Anderlecht geen extra spits meer aantrok?

Is dit de reden waarom Anderlecht geen extra spits meer aantrok?
Zondag 02 september 2018 - 10:21   I  

RSC Anderlecht heeft een ontzettend drukke zomermercato achter de rug. Het haalde tal van nieuwe spelers, maar greep op de allerlaatste dag van de transferperiode wel nog naast Lazar Markovic. Bovendien werd er ook geen extra spits meer gehaald.

Het leek erop dat Marc Coucke en Luc Devroe de intentie hadden om nog een extra centrumaanvaller aan te werven. Iemand die Ivan Santini en Landry Dimata van de nodige concurrentie kon voorzien. Devroe wilde evenwel geen 5 miljoen euro neertellen voor een nieuwe spits en uiteindelijk kwam er in aanvallend opzicht niemand meer bij.

Geen probleem volgens analist Philippe Albert: “Anderlecht is in aanvallend opzicht voldoende gewapend”, meent Albert. “Het aantrekken van nog een extra aanvaller was in mijn ogen geen noodzaak. Anderlecht had daar geen extra versterking meer nodig. Santini is bijna nooit geblesseerd. Mocht er iets zijn met Dimata, dan heb je nog steeds enkele jonge jongens zoals Amuzu die kunnen depanneren.”

Dauda en Musona

Het feit dat Santini nauwelijks of nooit geblesseerd zijn, kan meegespeeld hebben in de beslissing van Coucke en Devroe om uiteindelijk geen extra spits meer aan te trekken. Bovendien beschikt Hein Vanhaezebrouck in zijn kern ook nog over de jonge Mohammed Dauda. Indien nodig kan ook Knowledge Musona in de spits uit de voeten.

Poll: Had Anderlecht nog een extra spits moeten aantrekken?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024