Voetbalbond reageert op verrassende wending Thierry Henry

Voetbalbond reageert op verrassende wending Thierry Henry
Zaterdag 01 september 2018 - 21:30   I   door Redactie

Waar iedereen dacht dat Thierry Henry zou vertrekken bij de Rode Duivels, is het nu toch een heel ander verhaal. De Fransman blijft de nationale ploeg trouw en krijgt zelfs promotie. Dat meldt Sporza.

Na het vertrek van Graeme Jones was de positie van T2 vrijgekomen. De Belgische voetbalbond wil Henry als assistent-bondscoach. Henry zegde zijn job als analist bij Sky Sports op om hoofdcoach te worden. Hij liet ook de optie open om bij de Rode Duivels te blijven. Uiterlijk 15 augustus verwachtte de KBVB een antwoord van Henry.

De voorbije week voerde hij onderhandelingen met Bordeaux. Tot een akkoord kwam het niet. Daardoor lijkt hij nu toch in te gaan op het aanbod van de Belgische voetbalbond. 

Update 31/8 12:08

Roberto Martinez bevestigde de nieuwe T2. Dat wordt Thierry Henry. Hij zal voltijds voor de Rode Duivels gaan werken. De T3 wordt Shaun Maloney. Hij speelde onder Martinez als speler. De 35-jarige Schot was onder meer aan de slag bij Wigan, Chicago en Hull City.

Update 1/9 - 21:30

Henry legde een mooi aanbod van Bordeaux naast zich neer. Hij kon in Frankrijk heel wat geld verdienen, maar koos voor het project van de Rode Duivels. En daar heeft de bond naar eigen zeggen niet zo heel diep voor in de geldbuidel moeten tasten.

“Toch zijn we bij de samenstelling van de technische staf binnen ons budget gebleven”, benadrukt technisch directeur Chris Van Puyvelde. “Hier en daar betalen we misschien wel de een of de ander vijf procent meer, maar we doen ondanks mooie inkomsten van het WK zeker geen zotte dingen.” Dat vertelde Van Puyvelde aan Het Nieuwsblad.

TAGS  I  Rode Duivels

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024