“Op 31 januari ging ik bij Anderlecht tekenen, maar dan belde mijn manager”

“Op 31 januari ging ik bij Anderlecht tekenen, maar dan belde mijn manager”
Woensdag 18 juli 2018 - 11:00   I  

RSC Anderlecht haalde deze zomer al heel wat nieuwe spelers in huis. Antonio Milic (24) is één van de paars-witte aanwinsten die zich straks in de ploeg van Hein Vanhaezebrouck moet zien te knokken.

Milic verhuisde pas deze zomer naar Anderlecht, maar eigenlijk had hij er ook al eerder kunnen belanden. “Op 31 januari zat ik klaar om naar Brussel te reizen voor mijn medische tests. Tot mijn manager belde dat het niet doorging omdat Marc Coucke Anderlecht aan het kopen was en het ethisch niet kon om een speler weg te halen bij zijn ex-club”, vertelt Milic in Het Nieuwsblad.

“Eerst begreep ik dat niet. In Kroatië zijn er ook mensen die inspraak hebben bij meerdere clubs en die probleemloos spelers transfereren tussen die clubs. Daar kan dat niemand iets schelen, maar goed...”

Bewijzen aan Anderlecht

Milic kende vervolgens een moeilijke periode. Hij moest zich opladen om met KV Oostende in play-off 2 aan te treden. “Mentaal was het lastig. Ik stond op het punt te tekenen bij Anderlecht dat zou strijden voor de titel, maar ik moest blijven bij Oostende dat Play-off 2 speelde.”

“Een competitie waarvan echt niemand wakker ligt. Bij Oostende hadden we het plafond bereikt en was het op. Maar ik draaide de knop om en voetbalde nog zes maanden om te bewijzen dat ik het waard was om naar Anderlecht te gaan.”

Poll: Gaat Milic een basisspeler zijn bij Anderlecht?

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024