Wilmots twijfelt aan De Bruyne: “Beste keuze is Witsel-Fellaini-Nainggolan”

Wilmots twijfelt aan De Bruyne: “Beste keuze is Witsel-Fellaini-Nainggolan”
Zaterdag 30 juni 2018 - 18:36   I  

Marc Wilmots leidde de Rode Duivels zowel op het WK in Brazilië als op het EK in Frankrijk. Hij opteerde toen voor een ander systeem dan huidig bondscoach Roberto Martinez. Als het over het middenveld van onze nationale ploeg gaat, dan is Wilmots het nog steeds niet eens met Martinez.

Onder Martinez vormen Axel Witsel en Kevin De Bruyne een tandem op het middenveld. Heel wat analisten opperden al meermaals dat KDB te laag speelt bij de nationale ploeg, en zo denkt ook Wilmots erover.

“Tegen mindere landen kan het omdat je dan geen twee defensieve middenvelders nodig hebt. De Bruyne heeft passing, loopvermogen, een afstandsschot. Hij kan die rol aan. Maar tegen een land uit de top 15? Tegen een middenveld dat voortdurend in de rug duikt? Ik twijfel”, stelt Wilmots in Het Nieuwsblad.

Witsel-Fellaini-Nainggolan

“Bij Man City speelt De Bruyne daar ook, maar dat is ook een ploeg die heel dominant speelt. En tegen Liverpool pakken ze er wel drie in de Champions League en vier in de competitie”, merkt Wimots op. Hij zou tegen sterkere ploegen altijd met een defensiever middenveld spelen. “Tegen sterke teams is de beste keuze voor mij Witsel-Fellaini-Nainggolan. Dat middenveld is top.”

Poll: Moet De Bruyne hoger spelen bij de Rode Duivels?

TAGS  I  De Bruyne  I  Wilmots  I  Rode Duivels  I  Fellaini  I  Nainggolan  I  Witsel

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022