De Nederlanders merken iets op aan Martinez: “Groot contrast met Wilmots”

De Nederlanders merken iets op aan Martinez: “Groot contrast met Wilmots”
Dinsdag 19 juni 2018 - 11:40   I  

De Rode Duivels zijn vertrokken in Rusland. De trein is gisteren gestart tegen Panama en komt komende weken hopelijk helemaal op stoom. Roberto Martinez startte met zijn verwachte tactiek én basisopstelling tegen Panama. Er vielen de Nederlanders echter iets opvallend op aan Martinez.

Op het Nederlandse NPO Radio wordt gevraagd wat de indruk is van bondscoach Martinez en dan ging het vervolgens niet over zijn tactische keuze, selectiebeleid of wissels. Vooral zijn verbale presentatie viel op. “De Belgische volgers blijken in de mediasessies van de Spanjaard een fantastisch medicijn tegen slapeloosheid te zien”, klinkt het bij onze Noorderburen.

“Tja, ik kan niet ontkennen dat de huidige keuzeheer van Belgisch trots wat breedsprakig en wollig is in zijn antwoorden. En dat hij met een Prodent-smile op het gezicht nogal gladjes voor de dag komt. Een contrast met de vorige bondscoach, Marc Wilmots”, laat journalist Edwin Cornelissen tegenover NPO Radio weten.

“Die 'des Duivels' kon zijn over hetgeen er over zijn ploeg geschreven werd. Bovendien worstelde Wilmots als Waal soms met de Vlaamse uitdrukkingen, wat dan weer tot wonderlijke uitspraken leidde. Maar is Martínez met zijn saaie persconferenties een uitzondering? Welnee. Voor de meeste bondscoaches is het ‘cliché-dictee’ een onuitputtelijke bron van inspiratie.”

Het probleem?

Kunnen we Martinez op dat vlak veranderen? “Maar misschien ligt een deel van het probleem ook wel bij de verslaggevers zelf. Veel vragen zijn obligaat. Martínez wordt nauwelijks op de proef gesteld. Het is beleefd en flauw. In tegenstelling tot de vaak kritische analyses die onze Zuiderburen veelal spuien in de kranten, op radio en televisie.”

“Als ze die instelling nu eens meenemen naar de persconferentie-zaal, dan inspireren ze de bondscoach wellicht tot een vlammend betoog. Al vermoed ik dat zijn Prodent-smile gisteravond in Sochi volledig oprecht en gemeend was”, aldus Cornelissen.

Poll: Vind jij dit ook?

TAGS  I  Martinez  I  Wilmots  I  NOS  I  Rode Duivels  I  WK

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024