Rode Duivel is duidelijk: "Ben de meest complete spits"

Rode Duivel is duidelijk:
Zaterdag 02 juni 2018 - 14:55   I  

Voorin is Romelu Lukaku spits nummer één bij de Rode Duivels. Michy Batshuayi mag ook rekenen op wat speelminuten in Rusland, want de spits van Chelsea/Dortmund is toch een ander type en kan altijd iets speciaals doen in de zestien.

Wat Roberto Martinez van plan is met Christian Benteke is nog niet duidelijk, maar de spits kent zijn eigen kwaliteiten wel. Toen Het Nieuwsblad hem vroeg of hij de meest complete spits is van de Rode Duivels leek Benteke toch duidelijk te willen maken dat hij heel wat in zijn mars heeft.

“Ik wil me niet vergelijken met de anderen, maar als ik naar mezelf kijk, vind ik me wel compleet als aanvaller. Ik kan met de rug naar doel spelen, ik kan met het gezicht naar doel spelen. Ik kan zowel overweg met flankvoorzetten als met kort passenspel. Ik kan me aanpassen, ook dat is een voordeel", aldus Benteke.

Goede kopper

Ook zijn kopspel is ijzersterk. “Het is zeker mijn sterke punt en het is die eigenschap die me tot in Engeland heeft gebracht. Ik ben groot, maar ik heb ook een goeie timing. Die combinatie komt niet zo heel vaak voor. In Engeland is dat belangrijk omdat alle verdedigers hier groot zijn. De center en de timing moeten allebei perfect zijn. Ik weet dat de Premier League ideaal is voor mij. Dit seizoen was minder, maar ik heb al genoeg bewezen dat ik beslissend ben in de topmatchen. Ik heb de wapens om hier te spelen. Of het nu bij een grote of een kleine club is.”

Poll: Is Benteke de meest complete spits van België?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Benteke

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024