Wilmots verrast met érg opmerkelijke uitspraken over Nainggolan

Wilmots verrast met érg opmerkelijke uitspraken over Nainggolan
Zaterdag 02 juni 2018 - 11:35   I  

De niet-selectie van Radja Nainggolan blijft menig voetbalfan beroeren. De middenvelder van AS Roma maakt een sterk seizoen mee en schopte het zelfs tot in de halve finale van de Champions League waar het nipt verloor van Liverpool. Maar toch zit Il Ninja niet bij de 28 van Martinez. Ook Marc Wilmots nam Nainggolan in 2014 niet mee naar het WK in Brazilië. Nu doet Wilmots zijn boekje open over de keuze van Martinez met wel érg opmerkelijke uitspraken.

“Voor mij was hij dit seizoen één van de top drie Rode Duivels. Hij móét altijd deel uitmaken van de 23. Dit is mijn mening als ex-bondscoach”, begint Wilmots zijn betoog tegenover Le Soir. “Ik heb Radja in 2014 niet geselecteerd omdat Defour heel de kwalificatiereeks had deelgenomen en een zeer belangrijk doelpunt scoorde tegen Schotland.”

“Ik bracht Radja in het veld tegen Slowakije en hij verlamde van de stress en kon zijn spieren niet meer bewegen. Dat is ook één van de redenen waarom ik bij de groep van toen ben gebleven. Maar ik zei dat de deur open was na het WK en daarna was hij ook lid van de groep en dat bleef hij ook. Hij werd een basispion met zijn twee doelpunten op het EK.”

Het karakter Nainggolan

Wilmots vindt Nainggolan alvast geen onhandelbaar karakter. “Zonder karakter kom je er niet op het hoogste niveau. Maar ik had geen problemen met hem. Je moet praten en zijn reacties voorspellen. In mijn systeem waren ze met vier voor twee plaatsen. (Witsel, Fellaini, Dembélé en Nainggolan). Ik legde de situatie aan hem uit en hij begreep het heel goed. Hij speelde niet voor de nationale ploeg voor zijn ego, maar voor België. Ik weet da hij van zijn land houdt.”

Poll: Heeft Wilmots hier gelijk over Nainggolan?

TAGS  I  Wilmots  I  Martinez  I  Nainggolan  I  Rode Duivels  I  WK

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022