Deze Rode Duivel krijgt ultieme laatste kans op WK-selectie tegen Portugal

Deze Rode Duivel krijgt ultieme laatste kans op WK-selectie tegen Portugal
Zaterdag 02 juni 2018 - 10:30   I  

Vanavond spelen de Rode Duivels een vriendschappelijke interland tegen Portugal. Het echte werk begint pas over een paar weken maar voor een paar spelers is het de laatste kans om zich te bewijzen. Voor Christian Benteke is het dé ultieme en waarschijnlijk ook laatste kans om zich toch bij de laatste 23 te scharen van Martinez.

Targetman Benteke kent een miserabel seizoen bij Crystal Palace. Waar de aanvaller normaal een garantie voor doelpunten is bleef het een magere oogst qua doelpuntenproductie in de Premier League. Toch koos Martinez ervoor om ‘zekerheidje’ Benteke te selecteren. Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Benteke een zeer goede band heeft met sterspeler Hazard.

“Alles hangt af hoe de trainer hij zijn spelers wil gebruiken”, vertelt Benteke in Het Nieuwsblad. De ex-Standard-aanvaller zal vanavond tegen Portugal de ultieme kans met beide handen moeten pakken. Romelu Lukaku is eerste keus en ook Michy Batshuayi, mits fit, zal de voorkeur krijgen op Big Ben.

Toch kent Benteke zijn kwaliteiten, ook voor de Rode Duivels. “Ik wil me niet vergelijken met de anderen, maar als ik naar mezelf kijk, vind ik me wel compleet als aanvaller. Ik kan met de rug naar doel spelen, ik kan met het gezicht naar doel spelen. Ik kan zowel overweg met flankvoorzetten als met kort passenspel.”

Kansen Benteke op het WK

Benteke weet dat het zijn laatste kans is op het WK. “Ik zat voorheen altijd in de groep. Maar ik ben ook niet stom. Ik wist dat ik niet genoeg had laten zien met mijn club. Na de selectie heeft Martinez me gebeld en hebben we een lange discussie gehad. Hij heeft me uitgelegd wat ik moest doen om er bij te zijn. Dat deed deugd, want zo kende ik de reden. Martinez weet dat ik bij de nationale ploeg wel heb gepresteerd. Dat is dan ook de reden waarom ik hier vandaag ben.”

“Ik maak me geen zorgen over mijn vorm bij de nationale ploeg, want hier ben ik omringd door de beste spelers van mijn land. Als spits weet je dat je meer kans hebt om te scoren bij de nationale ploeg dan bij mijn club. Daarnaast weet ik ook dat ik een andere stijl heb dan Michy of Romelu. En ook dat kan me helpen. En als ik bij de 23 ben, heb ik een grote kans om te spelen. Dat weet ik zeker. En vaak kan je vanaf de bank het verschil maken. In de eerst match is er altijd veel druk. Maar daarna kan er altijd iets gebeuren.”

Poll: Moet Benteke mee naar het WK in Rusland?

TAGS  I  Benteke  I  Rode Duivel  I  Martinez  I  WK

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024