Beklijvend verleden vertelt verhaal Nainggolan: “Dit heeft Radja gevormd"

Beklijvend verleden vertelt verhaal Nainggolan: “Dit heeft Radja gevormd
Zaterdag 26 mei 2018 - 19:15   I  

Dat Radja Nainggolan niet de makkelijkste jongen is, is al een tijdje geweten. Of het nu een sigaretje roken is of Radja die wordt tegengehouden met 1,9 promille achter het stuur. Il Ninja staat erom bekend niet volgens de regels te leven, maar wat kan de Antwerpenaar voetballen. Toch kende Nainggolan recent een ferme tegenslag door zijn niet-selectie voor het WK al heeft hij er al veel moeten verwerken in zijn leven.

Tweelingzus Riana Nainggolan doet het beklijvende verhaal van Radja uit de doeken tegenover Humo. "Het leven heeft ons keihard gemaakt. De twee revolvers op mijn borst zeggen het allemaal: kom maar op. Onze namen (die van haar en Radja, red.) staan erbij. Wij leven nu ongeremd, we doen wat we willen. Uitgaan, mooie auto's, een villa aan de zee: als je de bodem hebt gezien, maak je je nergens nog zorgen over. Dat weerspiegelt zich ook in Radja's speelstijl: de ninja. Hij wijkt niet meer."

Op een dag verdween de vader van Radja en Riana. Op de vlucht voor gokschulden nam hij het vliegtuig naar Indonesië, kwam nog één keer terug en daarna nooit meer. De moeder van de tweeling werkte zich krom om de schulden van haar man af te lossen.

Voor Radja en Riana was voetbal de enige manier om niet op het verkeerde pad terecht te komen. Het gezin verhuisde naar de wijk Luchtbal, valt te lezen in De Morgen. In 2010 stierf de moeder van Riana en Radja aan kanker. Op de dag dat ze euthanasie pleegde, miste Radja zijn vliegtuig in Cagliari en moest hij met de auto naar Antwerpen racen. Toen de plichtplegingen voorbij waren, stoof hij weer weg.

Zó is Radja

"Ja, Radja rookt. En hij drinkt. Hij zet nu eenmaal graag een stapje in de wereld. Maar ga na een wedstrijd van de Rode Duivels eens kijken in de Carré en je ziet de jongens die enkele uren voordien nog de ideale schoonzoon uithingen op tv, erin vliegen", is Riana Nainggolan scherp.

Poll: Radja Nainggolan verdient meer respect?

TAGS  I  Nainggolan  I  Martinez

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024