Rode Duivels laten Nainggolan vallen: "Zijn naam mag niet meer vallen"

Rode Duivels laten Nainggolan vallen:
Woensdag 23 mei 2018 - 09:56   I  

Het hele land staat in rep en roer door de niet-selectie van Radja Nainggolan. Roberto Martinez nam de middenvelder van AS Roma zelfs niet op in zijn voorlopige 28-koppige WK-selectie. Een mokerslag in het gezicht van de Antwerpenaar, maar voor de overige Rode Duivels gaat het leven gewoon verder.

"Op de sociale media kreeg het lot van Radja Nainggolan de echo van een sterfgeval. De dood per liquidatie, zoiets. Toch werd de protestbetoging aan het bondsgebouw als teken van rouw een flop. Een dertigtal supporters had de moeite genomen om zich te verplaatsen naar het voorgenomen slagveld. Onder hen een paar vurige vrouwen met het gezicht van gekwetst moederschap. Tot rouw kwam het niet", steekt columnist Hugo Camps in Het Laatste Nieuws van wal.

"De selectie liet zich ook niet smeken om de bladzijde om te draaien. Een paar woorden van spijt, binnensmonds geformuleerd, meer zat er voor Radja niet in. "De keuze van de bondscoach moet gerespecteerd worden", zei Toby Alderweireld, die zich nochtans een vriend noemde. De Belgische voetbalbond gooide er nog een loze tweet bovenop."

"Solidariteit is fictie in de sport"

"Solidariteit is fictie in de sport. Aan de vooravond van een WK mag niemand meer bezeerd worden. Zeker de coach niet. En dus werd Radja Nainggolan uitgeluid met veel meel in de mond. Er ontstaat ook onder spelers een soort zelfcensuur om sluimerende conflicten te negeren", merkt Camps nog op.

Volgens de columnist is het zelfs de bedoeling dat de naam Nainggolan in aanloop naar het WK niet meer ter sprake komt. "Kadaverdiscipline is niet eens nodig, het instinct op zelfbehoud krijgt het laatste woord in sleutelmomenten van een carrière. Nainggolan wordt de komende weken doodgezwegen door zijn vroegere medespelers. Zijn naam mag niet meer vallen", besluit Camps.

Poll: Zouden de andere Rode Duivels het meer moeten opnemen voor Nainggolan?

TAGS  I  Nainggolan  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Camps

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024