Anderlecht, Club Brugge of Standard? "Daarom wordt Standard kampioen"

Anderlecht, Club Brugge of Standard?
Dinsdag 08 mei 2018 - 11:20   I  

En plots waren ze nog met drie. Zowel Anderlecht, Club Brugge als Standard maken nog kans op de titel. Club Brugge heeft nog steeds een voorsprong, maar heeft wel nog twee lastige verplaatsingen voor de boeg. Standard speelt nog tegen Anderlecht én Club Brugge en kan dus bij 6/6 een gouden zaak doen.

Als Standard 6/6 pakt, dan komt een nieuwe titel wel erg dichtbij. Dan kan het bij winst op Charleroi pronken met de nieuwe landstitel. Volgens Jügen Geril, voetbalredacteur van Het Nieuwsblad, kan Standard van Anderlecht en Club Brugge winnen. Dat hebben ze al bewezen dit seizoen en bovendien zit Standard in een erg goede flow.

"De Rouches begonnen met twaalf punten achterstand en staan nog vier punten in het krijt op Club. Bovendien spelen ze nu tegen Anderlecht en Brugge. Zes op zes en ze maken op de laatste speeldag in Charleroi echt kans op de titel. En waarom niet? De Luikenaars klopten Anderlecht dit seizoen al in het Astridpark en bliezen Club al weg op Sclessin (4-1). Aan de Maas druipt de furie van de tribunes."

Seizoen 2010-2011

Dit Standard doet denken aan dat van het seizoen 2010-2011. Ook toen speelde Standard indrukwekkende play-offs, maar liep het op de allerlaatste speeldag mis tegen Racing Genk. Deze keer kan het anders aflopen voor Standard.

"Het doet ons denken aan het seizoen 2010-11. Ook toen plaatste latere bekerwinnaar Standard zich ternauwernood voor Play-off 1. Maar in de titelstrijd pakte het 15 op 15 in eigen huis - dat kan nu ook - en 26 op 30 (!) in totaal. Pas in de slotmatch liet het de titel aan Genk. Dit keer moet het een happy end worden."

Poll: Wordt Standard kampioen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022